Workshops

Workshop Vachtvilten 

Tijdens de workshop Vachtvilten maak je een vegetarische, diervriendelijke vacht door een geschoren vacht van onze eigen schapen op een wollen ondergrond te vilten. Het eindresultaat lijkt qua ondergrond weer op een schapenhuid, maar is dat niet, want het schaap leeft gewoon nog! Je kunt dit in de oorspronkelijke vorm van de vacht doen, maar je kunt er ook een andere vorm aan geven. Bij vachtvilten gebruik je alleen natuurlijke materialen en hulpmiddelen, zoals water en zeep. Er komen geen chemische middelen aan te pas, zoals bij looien wel nodig is. We gebruiken warm water en zeep om de vacht te vilten en door dit met de hand te wrijven en rollen hecht de vacht zich aan de onderlaag. Je gaat aan het einde van de workshop met een mooi gevilte schapenvacht naar huis, dat een uniek woonaccesoire is voor op de bank, in een stoel of aan de wand!

Datum en kosten workshop

Bij minimaal 3 deelnemers gaat de workshop door. Maximaal aantal deelnemers 6.  Zie de agenda voor de workshops die gepland staan ! Wil je op een andere datum met een eigen groepje van minimaal 3 personen dan kan dit op aanvraag. De workshops worden gegeven in ons atelier in Overberg/Amerongen (gemeente Utrechtse Heuvelrug).

De kosten voor een dagworkshop bedragen € 95,00 , dit is inclusief viltmaterialen en de vacht van een Veluws, Kempisch of Drents Heideschaap. Wil je een  vacht van een ander ras vilten, zoals Shetlander, Ouessant of Sherino, dan geldt een meerprijs van € 15.00. Koffie/thee met iets lekkers en een gezonde lunch zijn inbegrepen.

Adoptanten van de schaapskudde krijgen korting en betalen € 70,00 voor de workshop.

Wil je deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen aan info@floorlandschapsbeheer.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. Na betaling van het totaalbedrag op rekeningnummer NL72 INGB 0753 7716 59 ten name van Mw. E.C. Floor is de inschrijving definitief. Na aanmelding ontvang je bevestigings e-mail met nadere details en routebeschrijving.