Workshops

Workshop Vachtvilten 

Tijdens onze workshop Vachtvilten maak je een vegetarische vacht door een afgeschoren vacht van onze eigen schapen op een wollen (gekaarde wol of vlies) ondergrond te vilten. Het eindresultaat lijkt qua ondergrond dan weer op een schapenhuid, maar is dat niet, want het schaap leeft gewoon nog! Je kunt dit in de vorm van de vacht doen, zoals deze van het schaap afgeschoren is, maar je kunt er ook een andere vorm aan geven. Bij vachtvilten gebruik je alleen natuurlijke materialen en hulpmiddelen, zoals water en zeep. Er komen geen chemische middelen aan te pas, zoals bij looien wel nodig is. We gebruiken warm water en zeep om de vacht te vilten en door dit met de hand te wrijven en rollen hecht de vacht zich aan de onderlaag.

Datum en kosten workshop

Ieder jaar organiseren wij workshops Vachtvilten. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door. Maximaal aantal deelnemers 6. Bij voldoende belangstelling volgen meer workshops. Zie de agenda voor de workshops die gepland staan !

De kosten bedragen € 85,00 , dit is inclusief koffie, thee, sap en een lekkere lunch. Je gaat aan het einde van de workshop met een mooie gevilte schapenvacht naar huis! Neem wel zelf een oude badhanddoek mee en trek kleding aan die nat mag worden!

Adoptanten van de schaapskudde krijgen korting en betalen € 65,= voor de workshop.

Wil je deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen aan info@floorlandschapsbeheer.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. Na betaling van het totaalbedrag op rekeningnummer NL72 INGB 0753 7716 59 ten name van Mw. E.C. Floor is de inschrijving definitief.