Adoptie

Een eigen streekkudde op de Utrechtse Heuvelrug

Stichting Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug startte in 2016 met een eigen streekkudde. Met circa 250 Veluwse, Kempische, Drentse en Ouessant Heideschapen begrazen we natuurgebieden, golfterreinen, landgoederen en andere particuliere terreinen. De natuurbegrazing door schapen draagt bij aan een mooi landschap en biodiversiteit. Door te begrazen met een gescheperde schaapskudde, die gehoed wordt door een herder met één of meerdere honden, voeren wij verantwoord en doordacht landschapsbeheer uit, waarbij de culturele waarden worden behouden. Klik hier voor meer informatie over begrazingsmogelijkheden.

Maar een schaapskudde in de omgeving geeft ook een mooi landschapsbeeld en draagt bij aan natuurbeleving. En dat doen we dichtbij! We begrazen verschillende natuurterreinen op de Utrechtse Heuvelrug en lopen met onze schaapskudde in de provincie Utrecht.

Wil je de schaapskudde steunen en mee helpen aan het behoud van de kudde van 250 Heideschapen? Dat kan! Door het adopteren van een schaap, waarmee je de Schaapskudde financieel steunt! Onze schapen, ook onze rammetjes, worden niet geslacht en mogen hun hele leven bij de kudde blijven. Als de dieren te oud worden om in de kudde mee te lopen mogen zij van hun oude dag genieten op een pensioen weide. 

Snoopy ons eerste lammetje van 2016
Snoopy, ons eerste lammetje van 2016!

Hoe werkt de adoptie?

Heel eenvoudig! Wil je een schaap adopteren? Maak dan eenmalig een bedrag van € 100,= over op bankrekeningnummer NL72 INGB 0753 7716 59 ten name van Mw. E.C. Floor Vermeld bij de betaling de omschrijving ‘adoptie schaap’ en stuur een e-mail met contactgegevens naar info@floorlandschapsbeheer.nl zodat we een bevestiging van de adoptie kunnen versturen.

Wat krijg je terug voor de adoptie?

  • Je helpt bij het behoud van de gescheperde schaapskudde dicht bij huis, op de Utrechtse Heuvelrug
  • Je draagt bij aan natuurlijk landschapsbeheer en  mooie natuur met een hoge cultuurwaarde
  • Je krijgt later in het jaar een ruwe geschoren vacht van het schaap of
  • je mag een dagje mee met de herder of
  • of (met korting) deelnemen aan een workshop, of andere activiteit in de natuur

WP_20160225_005[1]
Steunt u mij ook?
Liever donateur? 

Wil je geen schaap adopteren, maar de kudde wel steunen? Maak dan een bedrag naar keuze, maar minimaal € 25,= over op bankrekeningnummer  NL72 INGB 0753 7716 59 ten name van Mw. E.C. Floor en vermeld hierbij ‘donateur’ en een e-mailadres. Uiteraard houden we ook onze donateurs op de hoogte van nieuwtjes over de schaapskudde!