Bos en Natuurbeheer

Stichting Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug voert met een eigen gescheperde schaapskudde natuurbeheer uit in de provincie Utrecht. In opdracht van eigenaren van natuurterreinen, landgoedeigenaren en andere particuliere grondbezitters op de Utrechtse Heuvelrug onderhouden wij diverse (natuur)terreinen.

Zoekt u een oplossing voor het openhouden van uw terrein,  moet het vrijgemaakt van woekerende planten zoals vogelkers, bereklauw of Japanse duizendknoop? En wilt u het gebied niet belasten met een maaier, bijvoorbeeld omdat er beschermde, kwetsbare flora in het gebied aanwezig is, dan is natuurbegrazing een goede oplossing. Afhankelijk van uw wensen begrazen wij het terrein met een gescheperde schaapskudde. Indien gewenst kunnen de schapen ook binnen flexnetten ingezet worden. Bij houtige begroeiing is ook de inzet van geiten mogelijk.

Maar we doen meer. Voor boomverzorging en andere natuurbeheerswerkzaamheden werken we samen met gecertificeerde partners. Wij zijn sinds 1 juni 2023 een stichting met een ANBI status.

Vraag dus naar de mogelijkheden, wij vertellen er graag meer over!

WP_20151127_010
Ook op landgoederen wordt zeer gericht natuurbegrazing uitgevoerd